You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • Coșul este gol!

Bijouterina Handmade

Prima Pagină Termeni si Condiții Contact
Semnificația formelor în domeniul bijuteriilor

Semnificația formelor în domeniul bijuteriilor

Publicat de: Claudiu Publicat: 31.10.2017 Vizualizari: 318 Comentarii: 0

Știm că bijuteriile sunt accesorii extrem de sensibile, iar unele dintre noi alegem aceste podoabe în strictă legătură cu starea în care ne aflăm sau în funcție de culori și ținute. Tocmai am discutat despre semnificația fiecărei culori în cazul bijuteriilor. Poți găsi articolul aici. În urma acestui articol ne-am gândit să discutăm și despre semnificația formelor în acest domeniu. 

Haideți să vedem împreună ce semnifică fiecare formă și cum puteți asorta o bijuterie în funcție de forma pe care o are aceasta. 


Cerceii pătrați - un design foarte rar adoptat, care semnifică încredere și putere de decizie

Pătratele sunt prea puțin valorificate în designul bijuteriilor. Se crede că liniile drepte conferă duritate și pot șubrezi poate imaginea luxoasă și gingașă a bijuteriilor. Însă nu este deloc așa. Pătratele semnifică încredere, forță și putere de decizie. O femeie ce poartă astfel de bijuterii va fi întotdeauna o femeie hotărâtă pe sine și cu încredere în forțele proprii. 

Astfel de bijuterii se pot asorta foarte ușor la rochii elegante, de seară. De asemenea, pot fi incluse în look-urile complexe, cu multe elemente, pentru că multitudinea de forme va răpi senzația de duritate pe care o exprimă forma pătratului. 

Cercul - simbol al iubirii, al creației, al începutului și sfârșitului 

Un cerc este un simbol plin de vibrații energetice. Acesta semnifică vidul (făcând legătura cu Universul), însă în același timp semnifică și echilibrul, punctul de început și sfârșit, elementul creației. Purtat pe o bijuterie, cercul poate reprezenta grație, lux, căldură afectivă, iubire. 

Bijuteriile cu cercuri sunt extrem de des întâlnite. Puteți cumpăra oricând cercei, coliere și chiar inele care sunt compuse din pietricele sub formă de cerc sau care au diverse elemente circulare. Puteți găsi chiar și în gama de produse Bijouterina astfel de bijuterii. Iată câteva exemple: 


Colier Gipsy

Cercei Blue Flower


Așadar, cercul este ușor de asortat cu absolut orice tip de vestimentație și este ușor de purtat la orice tip de eveniment. Cercul reprezintă dragostea atât față de frumos cât și față de cel de aproape. O purtătoare de bijuterii rotunde va denota întotdeauna deschidere, empatie și căldură sufletească. 

Triunghiul - dinamism și agresiune

Triunghiul este un element ce semnifică dinamismul. Purtat cu vârful în sus el semnifică masculinitatea. Dacă este purtat cu baza în sus și vârful în jos este un simbol des întâlnit pentru a semnifica feminitatea. În design, triunghiul poate fi folosit ca logo, siglă pentru firmele de producție axate pe tehnologie, iar în ceea ce privește moda, triunghiul este un element modern, targetând uneori cusăturile celor mai îndrăznețe case de modă sau chiar forma poșetelor purtate de vedete. 

În cazul bijuteriilor, triunghiul poate semnifica echilibru, dacă este purtat cu baza în jos sau spirit de aventură dacă este agățat, pe cercei spre exemplu, de una din laturi. 

Formele abstracte sau cele neregulate - element adorat de generațiile de tineri

Aceste forme sunt accentuate de un caracter libertin, de obicei. Ele semnifică libertatea de exprimare, spiritul de aventură, dragostea față de infinit și de posibilități nelimitate. Spiralele, spre exemplu, sunt forme încadrate în această clasă. Ele semnifică creativitatea și desăvârșirea în evoluție. De asemenea, formele abstracte pot fi simboluri ale transformării, expansiunii, dorinței de mai mult. 

Iată un astfel de exemplu în gama de bijuterii Bijouterina: 
Colierul Joy 


Indiferent de forma sau culoarea bijuteriei, trebuie să țineți minte întotdeauna faptul că cel mai important lucru atunci când asortați o bijuterie este starea dumneavoastră de spirit. Zâmbetul se va asorta bine cu orice. Nu uitați să zâmbiți și să răspândiți veselie, indiferent de forma și culoarea bijuteriilor purtate! 


Comentarii

Scrie Comentariu