You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • Coșul este gol!

Bijouterina Handmade

Prima Pagină Termeni si Condiții Contact

De ce sunt benefice jucăriile de lemn pentru copii?

Publicat de: Gabriel Publicat: 12.10.2020 Vizualizari: 296 Comentarii: 0


De ce sunt benefice jucăriile de lemn pentru copii?

Mereu am acordat multă importanță materialelor din care sunt confecționate bijuteriile noastre. Aceeași atenție merge însă și înspre materialele din care sunt fabricate jucăriile copiilor noștri. Fie că vorbim despre copii mici sau școlari, jucăriile de lemn și-au recâștigat popularitatea în ultimii ani. De ce lemnul e esențial încă din interacțiunile timpurii și care sunt beneficiile acestui material, în ceea ce privești jucăriile, vom afla în acest articol.

Cum au devenit jucăriile de lemn educative pentru copii?

Jucăria de lemn este simbolul educației moderne, prin caracterul său atemporal și educativ. În urmă cu 50 de ani, în 1978, mai precis, Dr. Lawrence Mestyanek, pionier în psihologia educațională timpurie, a observat că lipsa jucăriilor educative din viața copiilor e strâns legată de dizabilitățile de învățare.

Acesta e momentul cheie în care jucăriile de lemn precum cuburile de construcție și trenulețele devin piese numerotate, iar puzzle-urile și tăblițele de lemn cu litere devin un instrument didactic blând și amuzant, ajutându-i astfel pe copii să își dezvolte atât capacitățile motorii, cât și abilitățile de citire și numerotare, printre multe altele.

De ce sunt benefice jucăriile de lemn pentru copii?

Sunetul pe care îl lasă în urmă o jucărie de lemn, senzația tactilă când degețelele trec peste textura lemnului, toate fac parte din experiențele esențiale ale fiecăruia dintre noi. Cu toții am avut jucării de lemn și poate am păstrat câteva pentru copii. Astăzi, jucăriile de lemn se pot găsi într-o varietate atât de mare, pentru orice vârstă – iar scopul lor primar este același, să-l determine pe copil să-și utilizeze imaginația, să nu fie un simplu spectator al propriilor jucării și device-uri.

Iată 3 motive pentru care jucăriile de lemn sunt esențiale în dezvoltarea celui mic:

  1. O resursă sustenabilă – atât pentru mediu, cât și pentru familie

Jucăriile de lemn sunt eco-friendly, fiind biodegradabile și reciclabile. Nu doar că îți expui copilul la jucării sigure și calitative, dar îl înveți o lecție importantă tocmai prin obiectele pe care i le expui: să aibă grijă de mediu și resursele sale.

Lemnul va rezista cu brio tuturor accidentelor la care e supusă vrând-nevrând o jucărie. Astfel, investești mai puține resurse financiare și renunți la cantitatea de plastic din casă, alegând o colecție de jucării de lemn, exact pe placul și pentru nevoile copilului.

În plus, expunerea copilului la acest tip de jucării, prin natura lor simplificată, îi va permite să-și exploreze toate resursele creative pentru a găsi noi modalități de a se juca cu ele.

  1. Sunt rezistente și sigure pentru copii

Nu doar că trec testul timpului, însă aceste jucării s-au dovedit a fi unele dintre cele mai sigure pentru copii. Lemnul poate îndura generații întregi de joacă. Jucăriile de plastic riscă să se strice sau să se spargă în bucăți mici, periculoase pentru copii. În ceea ce privește lemnul, aceste griji dispar imediat. Chiar și piesele mici, de la jucăriile mai complexe din lemn, sunt bine asigurate și dificil de desprins.

Aceste jucării vin adesea în culoarea naturală a lemnului sau sunt pictate cu vopsele non-toxice. Oricum ar fi, studiile arată că inclusiv prin aceste jucării finisate, contactul copilului cu natura va fi sporit și va avea efecte pozitive asupra celui mic.

  1. Promovează interacțiunea între copii

Jucăriile și jocurile de lemn sunt potrivite atât pentru joaca individuală, cât și pentru cea interactivă. Acestea devin, adesea, un liant social între copii, datorită simplicității pe care o propun și care deschide o cale atât de vastă creativității și al „jucatului împreună”.

Cu o varietate atât de mare de jucării de lemn și cu atât de multe beneficii asupra dezvoltării psiho-motorii și afective ale copilului, e greu să reziști în fața rafturilor. Găsești aici o selecție potrivită pentru fiecare vârstă și preferință, numai cheful de joacă să fie pentru un timp de calitate petrecut împreună cu cel mic.

Comentarii

Scrie Comentariu